Dane techniczne jachtu
Poniższe dane mają charakter wyłącznie poglądowy i nie mogą być wykorzystywane do celów nawigacyjnych. Przed wypłynięciem należy zawsze zweryfikować specyfikację jachtu w obowiązującej instrukcji obsługi lub bezpośrednio u armatora. Mogą występować nieznaczne różnice nawet w obrębie tego samego modelu MANGIAFUCO oraz zmiany wprowadzane przez armatorów, o których informacje zawarte poniżej nie muszą być aktualne. Poniżej podane są d ane deklaratywne przez producentaDane podstawowe jachtu MANGIAFUCO
Nazwa jachtu | MANGIAFUCO |
---|---|
Pierwszy rok budowy | 1986 |
Stocznia / Producent | Cantieri Italiani |
Projektant | Sciomachen |
Wymiary i długości MANGIAFUCO
LOA (Length overall – długość całkowita) [ft/stopy] | 26.64 |
---|---|
LOA (Length overall – długość całkowita) [m/metry] | 8.12 |
Długość całkowita zaokrąglona do pełnych stóp. Każdy ułamek stopy zaokrąglany do następnej pełnej stopy, tak by zapewnić sobie zapas miejsca. (tzw. always up) | 27 (stopy) |
Szerokość maksymalna [ft/stopy] | 8.92 |
Szerokość maksymalna [m/metry] | 2.72 |
Zanurzenie jachtu MANGIAFUCO
Maksymalne zanurzenie [ft/stopy] | 4.92 |
---|---|
Maksymalne zanurzenie [m/metry] | 1.50 |
Wyporność i balast
Wyporność [lb/funt] | 2,425.00 |
---|---|
Wyporność [kg/kilogramy] | 1,100 |
Zbiorniki
Parametry żagli i współczynniki
Powierzchnia żagli wg producenta [ft²/stopy kwadratowe] | 387.00 |
---|---|
Powierzchnia żagli wg producenta [m²/metry kwadratowe] | 35.95 |
Współczynnik SA/D (powierzchnia żagli do wyporności) | 34.39 |
Współczynnik odporności na wywrotność (capsize screening) | 2.66 |